Do 29 lutego mieszkańcy powiatu mogą zgłosić swój udział w konkursie na najlepszy produkt żywnościowy roku 2011.
Konkurs skierowany jest do nie tylko do firm z sektora spożywczego, ale także organizacji wytwarzających żywność na mniejszą skalę, takich jak stowarzyszenia, gospodarstwa agroturystyczne, gospodarstwa ekologiczne oraz koła gospodyń wiejskich. Swoje produkty mogą również zaprezentować osoby fizyczne, które mogą udokumentować swoją działalność posiadanymi certyfikatami, dyplomami i innymi dokumentami, potwierdzającymi prezentację produktu na targach, wystawach i innych imprezach. Celem tego przedsięwzięcia jest wyłonienie i nagrodzenie producentów, którzy wyróżnią się oryginalnym podejściem do spraw produkcji i przetwórstwa żywności oraz popularyzowaniem mazowieckich tradycji kulinarnych.
Na laureatów V edycji Konkursu o Laur Marszałka Województwa Mazowieckiego aż w czternastu kategoriach czekają nagrody rzeczowe.
Szczegóły:
http://www.mazovia.pl/komunikaty/art,1435,v-edycja-konkursu-o-laur-marszalka-wojewodztwa-mazowieckiego-dla-mazowieckich-producentow-zywnosci-za-najlepszy-produkt-roku-2011.html