26 listopada 2019

Smacznie i zdrowo

Zasady smacznego gotowania i zdrowego odżywania poznają uczestnicy warsztatów kulinarnych, na które najmłodszych mieszkańców i ich opiekunów zaprosił Powiat Legionowski. Pierwsze zajęcia już za nami.

Od lat można zaobserwować, że jak kraj długi i szeroki przetaczają się przez niego różne mody, w czym swój ogromny udział mają telewizyjne programy rozrywkowe. Każda szanująca się stacja ma w ramówce przynajmniej jeden taki w sezonie. Była już moda na śpiewanie i taniec, a ostatnio fascynujemy się urządzaniem wnętrz. Od początku furorę robiły też programy o tematyce kulinarnej. Z czasem zaczęliśmy interesować się nie tylko tym, jak smacznie jeść, ale przede wszystkim, jak zdrowo się odżywiać. Ta idea przyświecała organizatorom warsztatów kulinarnych dla dzieci i ich opiekunów, które odbywają się w pracowni gastronomicznej Powiatowego Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych w Serocku. Podczas pięciu spotkań uczestnicy, pod okiem finalistki trzeciej edycji programu MasterChef Kariny Zuchory, uczą się zdrowych nawyków żywieniowych, przygotowywania smacznych i zdrowych posiłków, a przede wszystkim dobrze bawią się spędzając czas z najbliższymi.